Casă pentru mama Gudi

22 Aprilie 2020
 • Casă pentru mama Gudi
  Casă pentru mama Gudi
 • Casă pentru mama Gudi
  Casă pentru mama Gudi
 • Casă pentru mama Gudi
  Casă pentru mama Gudi
 • Casă pentru mama Gudi
  Casă pentru mama Gudi

Mariam este o mamă care crește singură 3 copii. A locuit până acum într-o cameră aflată în clădirea special construită pentru muncitorii plantației de tutun și porumb din satul nostru, Kidamali. Condițiile în care locuia și muncea până de curând erau destul de grele, dar Mariam putea să le ofere copiilor puțină hrană.

Viața a zeci de familii de muncitori s-a schimbat pe neașteptate, căci înainte de Crăciun bătrânul patron al plantației, George Fliakos, a murit. Plantația a fost cumpărată de un alt fermier care a păstrat doar câțiva muncitori. Clădirile în care locuiau au fost deja dărâmate. Vă închipuiți că au rămas și fără loc de muncă și fără casă deodată. Situația multora este disperată. Pentru moment mulți și-au căutat adăpost pe la familiile din sat. Și pentru noi este destul de greu, căci îi cunoaștem pe mulți dintre ei, mai ales pe copiii care veneau zilnic la biserică în drum spre școală, spre casă. Mulți sunt cei care ne cer ajutor în această perioadă dificilă.

Mariam și cei 3 copii nu au niciun sprijin. Nu au nicio rudă în sat. Soțul ei a plecat să caute de lucru în altă zonă, după ce s-a născut ultimul copil și de 3 ani nu a mai dat niciun semn de viață. Practic este o mamă singură. Ne spune că ea, fiind orfană de ambii părinți, a venit pe când era adolescentă împreună cu alte persoane să lucreze pe plantația din Kidamali. A venit de la o distanță de 200 km și nu a lăsat în urmă nicio rudă. Pe plantație l-a cunoscut pe soțul ei și au 3 băieți, dar acum este singură și nu are cine s-o ajute.

Vom încerca să o ajutăm să cumpere o bucată de pământ și să construim o căsuță cu 2 camere imediat după Paști. Pământul ar costa cam 250 euro și construirea casei cam 1250 euro, deci aproximativ 1500 euro.

Puteți vedea din poze copiii și camera în care locuiau...

Mariam este cunoscută ca Mama Gudi. Copiii ei au primit la botez nume frumoase creștinești: Mihail – Richardi, Vasile – Verygudi (Verygood) și Iosif – Gudlaki (Goodluck).

Donează suma pe care o dorești

GiveDoxoForm

Please ask any questions or explain anything needed to arrange for giving your donation.

LEI