De la dormitul pe pământul gol la somnul într-o casă nouă, cu pat și saltea

17 Aprilie 2020
  • Copiii familiei Mahavile
   Copiii familiei Mahavile
  • Fosta casă a familiei Mahavile din Nyamahana
   Fosta casă a familiei Mahavile din Nyamahana
  • Copiii familiei Mahavile
   Copiii familiei Mahavile
  • Familia Mahavile din Nyamahana
   Familia Mahavile din Nyamahana

De Sărbătoarea Sfintelor Paști, familia Mahavile din Nyamahana se mută în casă nouă.

A avea o casă este visul fiecărui om – dar mulți, din păcate, nu au nicio posibilitate pentru a-și îndeplini visul. A avea propria casă este, de fapt, mai mult decât un vis. Un acoperiș deasupra capului e o nevoie primară a omului. Așa cum avem nevoie de aer, apă, hrană și îmbrăcăminte pentru a putea trăi, tot așa avem nevoie și de un adăpost, un loc pentru odihna trupului, pentru întemeierea unui adevărat cămin. O casă înseamnă siguranța familiei mai ales aici, în Africa. Noaptea te apără de animalele sălbatice, de frig, de ploile torențiale, iar ziua îți oferă un pic de răcoare pe timp de arșiță în sezonul secetos (aprilie-noiembrie).

Anul acesta, în sezonul ploios (decembrie-martie) a plouat foarte mult. Au fost furtuni și vânt puternic, iar unele case s-au dărâmat pur și simplu. Pereții de lut au cedat și paiele de pe acoperiș au fost distruse.

Pe fondul acestui necaz, familia Mahavile din Nyamahana a venit să ne ceară sprijinul pentru a repara ceea ce mai rămăsese din casă. În fotografie se poate vedea un colțișor în care dormeau părinții și cei doi copilași. Nu aveau nicio posibilitate de a se muta undeva. Într-adevăr, treceau printr-o situație foarte tristă.

De aceea pentru ei am început, în urmă cu câteva săptămâni, zidirea unei case noi, de cărămidă și acoperită cu tablă, pentru a fi mai trainică. O casă mică – dar una adevărată, cu uși și ferestre, așa cum nu speraseră să aibă vreodată. De la dormitul pe pământul gol, la umbra porumbului, se va ajunge la somnul într-o casă nouă, cu pat și saltea.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cei patru membri ai familiei Mahavile vor petrece Sărbătoarea Învierii Domnului în propria lor casă.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru!

Donează suma pe care o dorești

GiveDoxoForm
LEI

Please ask any questions or explain anything needed to arrange for giving your donation.

Etichete