De „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” am sărbătorit hramul în cea mai îndepărtată parohie din Tanzania

31 August 2021

Din nou evenimente, din nou hram, de data aceasta în cea mai îndepărtată parohie a noastră: Satul Tungamalenga aflat la 60-65 kilometri de Kidamali. Drumul se parcurge în aproape două ore deoarece nu este asfaltat și, din cauza ploilor, este foarte stricat. 

Biserica cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” a fost construită în anul 2010 cu ajutorul donațiilor unor mănăstiri din Moldova și sfințită în anul 2011, în timpul celei de-a doua vizite a Înaltpreasfințitului Teofan în Tanzania. Au fost mulți credincioși prezenți și un număr mare de copii care au primit daruri după Sfânta Liturghie. 

Apoi a urmat o vizită scurtă în Mapogoro, unde locuiește tribul de massai ortodocși despre care am tot amintit. Ne-au așteptat sub copaci, cu bucurie și dragoste, ca întotdeauna. Am avut și pentru ei daruri, pungi cu orez, zahar și ulei, nelipsiții și mult doriții biscuiți. Pentru că acolo e foarte greu să găsești legume în această perioadă de secetă (care ține aproape opt luni), am oferit roșii și ceapă fiecărei mame prezente. Au fost în jur de 30 de mame cu copiii lor, massaii fiind plecați să pască vitele. 

Bucurie, cântec, voie bună și căldurosul „Kwa heri” (la revedere), „Karibu tena” (vă așteptăm din nou) au răsunat din toate colțurile.

Donează suma pe care o dorești

GiveDoxoForm
LEI

Please ask any questions or explain anything needed to arrange for giving your donation.

Etichete