Regina "baisichelelor"

5 Februarie 2021

Imagine

  • Regina "baisichelelor"
   Regina "baisichelelor"

Imagine

  • Regina "baisichelelor"
   Regina "baisichelelor"

Imagine

  • Regina "baisichelelor"
   Regina "baisichelelor"

Drumul e lung, nepietruit, adesea stricat de ploaie, dar mie îmi pare frumos, pentru că roşul pământului vine în contrast cu verdele dat de bogăția copacilor, care adesea se unesc de pe părți, formând o boltă. Parcă e o cunună care îți ține umbră, dar te acoperă şi ca o pătură caldă, care, odată ce va fi ridicată, va descoperi o altă lume, mai frumoasă. O lume necunoscută, dar dorită.

Lor, tinerilor de la noi din sat sau celor din cătunele de peste deal, care merg la liceu şi fac şi 10 kilometri pe jos pentru a ajunge în punctul mult dorit, prin ploaie, vânt sau arşiță, li se pare un drum nesfârşit, un drum despre care speră că, odată ce va fi încheiat, va aduce o schimbare în viața lor şi a familiei, care deja investeşte în ei costul uniformei, al caietelor, al lipsei de acasă ...

Cum ar fi să ai o "baisichelă" - căci aşa se spune pe aici la bicicletă - pentru a face acest drum?

Acesta este visul fiecăruia dintre cei care străbat câmpurile către şcoală! "Baisichela", minunea, nu e, aşa, ca să te plimbi de colo-colo şi "să faci o tură cu băieții", ci înseamnă supraviețuire!

Câştigi timp, poți merge să iei apă în bidoanele galbene - că şi apa este adesea la aceeași distanță ca şcoala; pui un sac de roşii în spate sau un frate!

Mâine e sărbătoare. Facem botezuri la noi la biserică. E Întâmpinarea Domnului şi în lume e şi Ziua Mondială a Tineretului Ortodox.

Ne-am hotărât să sărbătorim!! Să facem daruri!

Am cumpărat azi 4 "baisichele" care vor merge la 4 tineri! Sau cinci:).

Mulțumesc, Zenica Bivol şi ATOR Iași!

ATOR Iași, dragi prieteni, prima bicicleta, cea dăruită de voi şi pe care am luat-o azi din sokoni, adică din piață, la second hand, cu 50 Euro, va bucura doi frați, pe Antonie si Enoch!! Ei sunt orfani. Antonie este la liceu în anul patru şi vor folosi bicicleta ca să meargă la şcoală şi să îşi vadă rudele aflate la 10 km într-un sat alăturat.

Donează suma pe care o dorești

GiveDoxoForm
LEI

Please ask any questions or explain anything needed to arrange for giving your donation.