Va începe Evghenia școala?

18 Ianuarie 2020
  • Evghenia
   Evghenia
  • Evghenia și mama ei
   Evghenia și mama ei
  • Evghenia
   Evghenia

Ianuarie este luna în care fiecare dintre noi face planuri. Care sunt prioritățile noastre în acest an? Ce vom face pentru a le împlini? La final de an ne vom întreba, oare, am făcut tot ce a stat în puterea noastră pentru a le împlini?

Este început de an pentru toți. La noi, în Tanzania, este și început de an școlar, început de griji și frământări pentru mulți. Aici, școala nu începe în luna septembrie ca în România sau ca în multe alte țări europene, ci în ianuarie. De aceea, mulți tineri și părinți asociază luna ianuarie cu grijile specifice începutului de an școlar. Sunt necesari bani pentru uniforme, caiete, încălțăminte.

Ea este Evghenia. S-a botezat acum patru ani și este din satul vecin. Mai are trei frați. A rămas doar cu mama. A învățat la școala primară (7 clase) în satul nostru, Kidamali, și așa am ajuns să o cunoaștem.

Azi dimineată a venit împreună cu mama ei la centru spunând că, deși a trecut cu bine examenul de capacitate, din cauză că nu are bani de uniformă și caiete, nu s-a putut înscrie la liceu. 

Când mai ai trei frați în școala primară este foarte greu. Te gândești că, poate e rândul lor să beneficieze de un nou început, de o nouă șansă. Mama abia a putut sa-i pregătească pe aceștia pentru scoală. Tatăl nu mai este. Doar o mamă tânără, plângând și cerând ajutor din partea noastră. 

Școala și investiția în educație rămân importante și sunt o prioritare pentru noi.

De aceea, Evghenia are nevoia să continue ceea ce a început: școala!

Donează suma pe care o dorești

GiveDoxoForm
LEI

Please ask any questions or explain anything needed to arrange for giving your donation.

Etichete