Hai să-i facem un cadou micului Haralambie cu ocazia sărbătoririi Sfântului ocrotitor!

10 Februarie 2020
 • Haralambie din Tanzania
  Haralambie din Tanzania
 • Haralambie, Inochentie și Eva
  Haralambie, Inochentie și Eva
 • Haralambie, Inochentie și Eva
  Haralambie, Inochentie și Eva
 • Evghenia
  Evghenia

Astăzi, 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Numele de Haralambie este unul destul de popular printre ortodocșii din Tanzania, care-și aleg la botez ca sfânt ocrotitor pe acest venerabil Părinte al Bisericii noastre, mare făcător de minuni.

Nu întâmplător, acum câteva zile, am cunoscut un băiețel tanzanian numit la botez Haralambie.

Haralambie, Inochentie și Eva - copiii pe care îi puteți vedea în fotografii - sunt frații Evgheniei. Pe Evghenia unii dintre dumneavoastră o cunoașteți, căci o parte din povestea ei a fost scrisă, deja, pe site-ul nostru.

Evghenia ne povestise că are o mamă bolnavă și încă trei frați. Fiind din alt sat, nu îi cunoșteam familia, dar frații ei au apărut zilele acestea la biserică și am putut schimba astfel câteva cuvinte cu ei. Timizi și sfioși, aproape că nu îndrăzneau să ne spună motivul pentru care au venit. Într-un final, am aflat: nu au haine și cele necesare vieții de zi cu zi și nu s-au putut înscrie în noul an școlar. De exemplu Haralambie, deși a fost la sapă toată vacanța, nu a reușit să cumpere uniforme și rechizite, ci doar o mică parte din cele cerute la școală. Cel mai greu pentru ei este faptul că mama lor zace bolnavă, neavând bani să meargă la spital. Inochentie abia a îndrăznit să ne spună că în ultimele două zile nu au mâncat nimic și că au venit și să primească ceva hrană. Când auzi cu ce probleme se confruntă acești copii zi de zi, te simți realmente neputincios, gândindu-te la durerea lor.

Văzând că sora lor, Evghenia, a fost ajutată de biserica ortodoxă din sat să reînceapă școala, Haralambie și Inochentie au prins și ei puțin curaj și au pornit pe jos înspre noi, cu nădejdea că vor fi ajutați. Le-am promis că încercăm să o ducem pe mama lor la spital și pe ei să meargă din nou la școală.

Ce spuneți: îi ajutăm împreună pe Evghenia, Haralambie și Inochentie?

Donează suma pe care o dorești

GiveDoxoForm

Please ask any questions or explain anything needed to arrange for giving your donation.

LEI